Samana lanceert winkelbus in Diksmuide

Voor minder mobiele mensen is het niet altijd eenvoudig om zelf boodschappen te doen. Buurtwinkels verdwijnen en grote supermarkten liggen soms veraf. Zij moeten beroep doen op familie of thuiszorgdiensten om voor hen naar de winkel te gaan. Vaak een prima oplossing. Alleen, zelf je boodschappen uitkiezen of nieuwe producten ontdekken kan dan niet meer.

Daarom lanceerde Samana in 2019 de Samana winkelbus. Deze rolstoeltoegankelijke bus brengt je gratis naar een supermarkt in je buurt. Je krijgt alle tijd om rustig je boodschappen te doen en nadien brengt de winkelbus je weer terug.

Sinds 2019 actief in Antwerpen, nu ook in Diksmuide

De bus rijdt al sinds 2019 in Antwerpen en wordt nu ook als proefproject opgestart in Diksmuide. Daar kan je vanaf 12 januari gratis vanuit Pervijze meerijden naar de AD Delhaize in Diksmuide.

Deze Samana Winkelbus rijdt elke dinsdagvoormiddag volgens een vast uurschema. Je plekje reserveren op de winkelbus kan elke werkdag via het Samana telefoonnummer 051 75 00 37 of westvlaanderen@samana-staging.lemon.be. Samana onderzoekt momenteel ook andere trajecten om met de winkelbus binnenkort aan te bieden naar de supermarkt of de wekelijkse marktdag in Diksmuide.

Met dank aan

De winkelbus wordt mogelijk gemaakt door TWS Projects dat ondersteuningsprojecten opzet voor maatschappelijke organisaties en hiervoor samenwerkt met ondernemers met het hart op de juiste plaats. Meer dan 25 Diksmuidse ondernemers stappen mee in het project.

Vrijwilligers gezocht

Samana is nog op zoek naar enkele vrijwillige chauffeurs die het busje vanaf januari willen besturen. Interesse? Stuur een mail naar westvlaanderen@samana-staging.lemon.be of bel naar 051 75 00 37.